Agility / Behendigheid (FCI)

Wil je ook eens wat anders met je hond? Voor honden en bazen met veel energie is dit een prachtig samenspel. Uw hond leert stapje voor stapje alle hindernissen op uw aanwijzingen te nemen. Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 12 maanden. Er zijn groepen op diverse niveaus en er worden regelmatig, niet alleen bij de KVVP maar ook in het hele land, wedstrijden georganiseerd. 

 

Behendigheid is leuk om te doen, maar ook heel leerzaam, want bij behendigheid leer je je hond op een heel andere manier kennen. De hond is niet allen fysiek bezig maar moet ook nadenken. Met name dit laatste zorgt ervoor dat de hond zijn energie kwijt kan, want energie zit niet alleen in zijn spieren maar ook tussen zijn oren!

Er zijn bij ons vier trainingsniveaus.

 

1. Aspiranten

Hier wordt de hond en baas (handler) aangeleerd hoe de hindernissen veilig kunnen worden genomen.

 

2. Beginners

Bij de beginners gaan we meer letten op hoe een parcours gelopen moet worden. We letten daarbij meer op de handler dan op de hond. De hond kent de hindernissen inmiddels al maar de handler moet gaan leren welke lijnen hij moet volgen en hoe hij de hond aanwijzingen moet geven.

 

3. Gevorderden

Bij de gevorderden breiden we de oefeningen, zoals die bij de beginners worden geleerd, uit. Hond en handler zijn hierna in staat om een eenvoudig parcours te lopen. Misschien zelfs wel een wedstrijd in de A klasse?

 

4. Wedstrijdgroep

In de wedstrijdgroep gaat het er, op een ontspannen manier, fanatiek aan toe. De parcoursen worden langer en moeilijker en het tempo gaat omhoog. Ook wordt er meer op onderdelen getraind. Wil je in de wedstrijdgroep meedoen, dan moet je wel beschikken over een startlicentie en verwachten we dat je aan tenminste twee landelijke wedstrijden per jaar meedoet. Een van die landelijke wedstrijden kan dan een thuiswedstrijd zijn, want de KVVP organiseert ieder jaar een landelijke wedstrijd.

 

PRIJS

€47,50 (12 lessen)

exclusief jaarlijkse contributie

 

Deze cursus word op word op Maandagavond Zaterdagochtend en op Zondagochtend gegeven.

(onder voorbehoud beschikbaarheid instructie)

 

Wil je gewoon eens proberen of behendigheid leuk is? Aan het eind van ieder seizoen geven we proeflessen. Informeer er naar in de kantine of bij je instructie. Onze ervaring is: proeven is inschrijven!

Elke week meenemen:

Normale halsband, géén slipketting

Riem, ca 1.00/1.50 m, geen flexi/oprollijn of lange verstelbare lijn

Snoepjes (als beloning), graag kleine (hap slik weg) brokjes

Speeltje, bijvoorbeeld een flostouw of een bal in een sok, géén piepbeest of losse bal

Poepzakje