Cursussen

Bent u op zoek naar een puppycursus, of wilt u op een andere manier actief bezig zijn met uw hond? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden veel verschillende cursussen, van een leerzame basiscursus gehoorzaamheid tot een sportieve flyballcursus. Geniet samen met uw hond van een hele leuke hobby.

 

KVVP staat er om bekend om op een positieve wijze het goede gedrag van de hond te stimuleren, en te werken vanuit zijn aandacht. Dit doen wij om een goede vertrouwensrelatie met uw hond op te bouwen. De basis ligt in het belonen en stimuleren van goed gedrag, en het negeren van ongewenst gedrag. Op die manier wordt het ongewenste gedrag omgebogen tot gewenst gedrag.

 

Heeft u interesse in een cursus? Of wilt u zich inschrijven?

Neem gerust contact met ons op!

Puppycursus

Bij de KVVP e.o., kan u, middels de Puppy cursus, begeleiding vinden in het opvoeden van uw pup of jonge hond. Hier zal het opvoeden en socialiseren centraal staan, zodat u en uw hond goed zullen kunnen meedraaien in onze maatschappij.

Opvoedcursus / Algemene Basiscursus (ABC)

De Algemene Basis Cursus kan gevolgd worden na de puppycursus of als nieuw lid met een jonge hond. In deze cursus zullen we verder gaan met het begeleiden van u en uw hond om goed te kunnen meedraaien in de maatschappij.

Elementaire gehoorzaamheid (EG)

Bij de Elementaire Gehoorzaamheid gaan we verder met het trainen van de hond op een wat strenger niveau in gehoorzaamheid. Tijdens deze cursus wordt er een begin gemaakt met het volgwerk met verschillende wendingen en halt houdingen.Obedience (FCI)

Bij de Gedrag en Gehoorzaamheidscursus zijn er verschillende niveaus en kan je wel gaan praten over topsport! Je gaat verder trainen op het zonder lijn volgen, het apporteren wordt uitgebreid en de blijfoefening wordt ook weer moeilijker.

 

Agility / Behendigheidscursus (FCI)

Wil je ook eens wat anders met je hond? Voor honden en bazen met veel energie is dit een prachtig samenspel. Uw hond leert stapje voor stapje alle hindernissen op uw aanwijzingen te nemen. Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 12 maanden.

 Combi Fun

De naam van de cursus zegt het al "Samen plezier" en dat is dan ook de enige regel die hier geldt. We zullen jou en de hond kennis laten maken met een aantal toestellen zoals de hoogtesprong en de hoepels, maar ook actief aan het werk met hersenwerkjes, leuke trucs en spelletjes en natuurlijk een gehoorzaamheidsonderdelen.

Flyball (Nederlandse Bak)

De Flyballbaan bestaat uit een Flyballbak en vier lage hindernissen die op voorgeschreven afstanden staan opgesteld. Flyball is een activiteit die geschikt is voor heel veel honden. Voorwaarden zijn onder andere dat een hond graag met een bal speelt, goed onder appèl staat en sociaal is ten opzichte van andere honden. 

 

Hoopers

Hoopers is ideaal voor honden die zich willen voorbereiden op Agility maar nog niet mogen springen, om het werken op afstand te verbeteren en natuurlijk voor iedereen, die samen met zijn/haar hond plezier wil hebben.

Kortom een geweldig leuke, actieve sport, die geschikt is voor veel combinaties!