Ringtraining   Let op momenteel niet beschikbaar

Ringtraining is voor hondenliefhebbers die hun hond op een tentoonstelling willen tonen aan één aangewezen keurmeester(res). Hiervoor moet de hond zich goed kunnen tonen. Zowel vrij als in stand. Afhankelijk van het ras.

De hond moet zich ‘’gedragen’’ als deze door de keurmeester(res) beoordeeld wordt. Daarna moet de hond een verplichte driehoek/ronde lopen en op en neer lopen zodat de keurmeester het gangwerk vanuit meerdere hoeken kan beoordelen.

 

Ben je nieuwsgierig of wil je toch een keer meedoen aan een officiële keuring, schrijf je dan in voor de ringtraining. Maar onderschat de ringtraining niet. Het lijkt makkelijker dan het is, maar oefening baart kunst. Zo zal je moeten wennen aan de vereiste ‘’showstand’’,  het laten betasten door de keurmeester en het lopen in de ring voor de beoordeling van het gangwerk enzovoorts.

 

Als extra training organiseert de KVVP jaarlijks, bij voldoende deelname, haar eigen club match. Hier wordt, in een ontspannen sfeer, gekeurd door officiële keurmeesters. Er wordt niet geplaatst en er zijn geen (inter)nationale punten te verdienen maar het is een geweldige oefening voor de officiële shows.

 

De cursus ringtraining wordt gegeven in blokken van 1 uur per week gedurende drie weken.  Daarna volgt, indien gewenst, de vervolgcursus

 

PRIJS

€15,00

exclusief jaarlijkse contributie

(Momenteel niet beschikbaar) 

 

 

Elke week meenemen:

Showlijn

Borstel